A láda

A láda

Nincs hozzászólás a(z) A láda bejegyzéshez

Ez lenne a láda, az alapját egy Tubertini versenyláda adta, arról vettük a méreteket. Aztán öcsémmel tovább fejlesztettük az igényeinkhez igazitva. A láda teljes váza vas, amitől hihetetlenül erős lett. Kibirja az én sulyom is, nem kell attol félnem össze csuklik vagy ilyesmi. Természetesen van hozzá minden, száktartó, ernyő tartó, stb. Az évek alatt kétszer modositottuk, csak kis mértékben. Elöször a lábrácsot kellet átalakitani, mert jobb ha a lábrács ládához csatlakozó része fix és nem a lábon, hanem a ládán van rögzitve. Sokkal könnyebb össze rakni. Mert a láb belső felét nem kell álitgatni, mert az ember nem sokat változik már felnőtt korában ezért a ládát testhez lehet épiteni. Aztán a rakós tartóját kellett átalakitani.

Ebböl sokkal könnyebb kivenni a botot, mert elöl görgös. Kicsit megtolva a botot nem kell rögtön emelni, mert hátul már szabad is a nyél vége.  Természetesen van hátránya is ennek a ládának, mégpedig a sulya. Megrakva kb 30 kilo lehet, kivenni-berakni a kocsiba nem sok, de elcipelni pár száz métert kínos lenne. DE ezt könnyen orvosoltuk fűnyirógép kerekeivel, csináltunk neki szárat és belepasszol a hátsó láb helyébe. Össze rakva a ládát, benne a kerekek, mindent rá lehet pakolni és behuzni a tetthelyre. Mi párszor pecáztunk igy, városunk egyik fizetős taván, ahová kocsival nem lehet behajtani. Össze állitásához egy tanácsot tudnék adni annak érez indittatást egy láda megépitéséhez, a méretekre nagyon kell figyelni!!!

Nem az összeállitásnál , mert ott egyértelmű! Hanem a tervezésnél! Ott kell jól megválasztania a méreteket, mert ugye egésznap üldögél az ember rajta és nem mindegy milyen test helyzetben. Mindenkinek más hosszuságú a lába, az ideális az egy ládánál, ha ülve a combcsont egy nagyon picit eltér a vizszintestöl. Amit ugy kell érteni, hogy a térd egy picivel felette van a comb forgojának. Ebben a helyzetben nem nyomodnak a comb artériái és biztos támaszt ad a láb ha elöre dölünk vagy oldalra fordulunk. Nem nagy ördöngösség megcsinálni egy ládát, persze kell hozzá némi gyakorlat meg gépek és szerszámok. De töredékéböl meg lehet csinálni a gyári láda értékének.

Zoltan001

About the author:

Leave a comment

2 × három =

Back to Top