Jövő Horgásza!

Jövő Horgásza!

Nincs hozzászólás a(z) Jövő Horgásza! bejegyzéshez

Az elmúlt hetekben már sokat töprengtem ezen blog megírásán. Úgy gondolom talán másokat is érdekelhet ez a téma.

Biztosan vagyunk páran akik már jó pár éve horgásznak,nem tegnap kezdték el ezt a szenvedélyt!

Visszatekintve az akkori felszerelesekre,botokra, orsókra,csalikra,etetőanzagokra bizony sokminden változott. A bambusz és üvegbotokat leváltották a profibb karbon,szénszálas cuccok. Tárolóorsókat leváltották az “agyon”csapágyazott orsók mindenféle extra funkciókkal mint:nyeletőfék,harcifék   (tárolóorsókat azért még páran használunk ma is)  Etetőanyagok? Hát én annak idején kukoricadarát meg búzadarát és egy szelet kenyeret kevertem össze és ennyi.         Hol voltak a bojlik,dippek,aromák,pelletek……….

Vagy a kiegészítőket nézzük:gripp,halradar,elektromos kapásjelzők,rod podok………………….

Na de a blog lényege az lenne hogy mi lehet még? Milye lesz a jövő horgászainak?Hova tud még fejlődni? vajon mit fognak tudni a jövő botjai,orsói,csalijai,etetöanyagai?

Jó példa hogy a minap nézegettem régi wobblereket,bámulatos a különbség,a fejlődés. tehát mit fog tudni a jövő botjai? Ha tippelnem kéne szerintem sokkal könnyebbek lesznek majd,vagy ha nagyon “örülten”nézem a jövöt akkor talán valamilyen kütyüvel változik a bot rugalmassága így segítve elö a dobást vagy a fárasztást. Talán………

Orsók? Kifinomultabb fékek,ezen azt értem hogy egy új inteligens órsó lesz ami automatikusan állítja a féket fárasztásnál? Beéllítjuk a zsinórunk szakítószilárdságát és az szerint “cselekszik”majd? Nem tudom,talán senki se tudja de itt nem áll le a fejlődés az egyszer biztos.

Talán itt az etetöanyagoknál lesz a legkevesebb változás külsöre. szerintem az aromákon,összetételek módosításán lesz a hangsúly. E téren amúgy is kissé le vagyok maradva,legyezéshez nem kell,na meg a pergetéshez sem,de a múltba tekintve és a mai etetőanyagokat,csalikat nézve volt változás bőven.

Halradarok is változnak majd de hogyan? Jó a kérdés. Talán pontosabbak lesznek,jobb képet tudnak majd mutatni a mederfenéről,halakról. Kisebbek lesznek,tartósabbak………….talán!

Kiváncsi lennek hogy ti mit tippeltek,mire számitotok,mit hoz a teknika a “jövő” horgűszainak?

De irhattok ide bármiröl,csónakokról,sátrakról,székekröl bármiről ami a témához kapcsolodik. Remélem érdekesnek találtátok ezt a kis irományt.

Üdv.:Gyuri

About the author:

Leave a comment

1 × négy =

Back to Top