Ponty

Ponty

Nincs hozzászólás a(z) Ponty bejegyzéshez

(Súly: 4,9 kg, Kifogás helye: Bőve-tó, Időpont: 2013.)

Ugyan az a szombat este, de benne jártunk már az időben,11 lehetett.Beszélgetünk a teraszon, botok a helyükön,kapás sehol körbe.Nézegetünk hárman egy könyvet, Apa, Gusztibá meg én,egy remek kis szakácskönyv ,ú ilyen ponty olyan ponty igy-úgy elkészítve na az egyiket már régebben megkívántam,eljött azon ritka pillanatok egyike,mikor én halat akarok pucolni hogy megegyem,na igen de hal nélkül nehéz,sehol semmi.Megyek én a bothoz ránézek,leültem,nézek a sötét éjszakába majd a jobbos feedert (még mindig kapásjelzősen a biztonság kedvéért) spicre,s nyikkant a finomra állított fék,oda pattanok,dobra a kéz akasztás.Apám látta hogy akasztok: Milyen fiam?

Olyat rúgott mint egy LÓ! Na megindult a harc ide oda, a merítő most kéznél de jön már apu majd ő merít. Na fiam akkor meg van a Rácz pontynak való? De én itt még halat nem látok! Ne sürgess, mondtam. Harcias volt a lámpát csak félve nehogy megriadjon. 5 perc a szákban. Apám nem is nézett még rá csak mondta: Na ezt holnap filézem. Belenézek a szákba: Hát ezt nem! Belenéz ő is: Te ez nagyon szép, Na mérlegeljünk. Gusztibá mérte 5 kiló alatt van, Hogy döntesz?

Hát hogy döntöttem volna? Nem volt szívem elvinni, mondtam, reggel akkor fogok inkább 2 db másfelest, abból úgy is van benne annyi mint a nyű! Ő meg had élvezze a szabadságot, a kis pózer.
/Peca70

About the author:

Leave a comment

11 + 16 =

Back to Top